15/12/2015

Een jaar lang CuraÇiao

Twee vrienden met een gemeenschappelijke droom. Een organisatie opbouwen waarbij kennis van het eiland Curaçao en de toeristenbranche in Europa bij elkaar komen. Twee jonge ondernemers die klaar zijn om een nieuwe wind te laten waaien in het traditionele toerisme, met frisse nieuwe ideeën en concepten, met altijd de lange termijn ambitie om zelf op het eiland te gaan bouwen. Om vervolgens alle opgedane kennis van de toeristenmarkt te gaan gebruiken bij de ontwikkeling van dit vastgoed. Met deze ambitieuze gedachte begon CuraÇiao een jaar geleden. 

Het eerste jaar van onze onderneming was een zeer leerzaam jaar. Ten eerste konden Louigi en ik (Paul Brink) elkaar al erg goed, maar we hebben nog nooit samengewerkt op een dusdanig niveau. Voor ons beiden was dit op het begin dan ook wennen. Zoals elke nieuwe relatie wennen is, zowel zakelijk als privé.

Na een half jaar besloten we samen dat het voor het bedrijf en de ontwikkeling hiervan beter was als Louigi een kantoor zou openen op Curaçao. Nieuwe accommodaties, groter netwerk en plaatselijke vertegenwoordiging waren de aspecten waar wij in het eerste half jaar op Curaçao aan wilde werken. Om dit vervolgens uit te bouwen met activiteiten, meerdere vervoersmiddelen en inzicht in de markt en de verbetering hiervan. Met Louigi op het eiland hebben we een aantal mooie ontwikkelingen door kunnen maken, die we de aankomende tijd verder gaan uitbouwen.

Ondertussen heeft de organisatie in Nederland het druk met het binnen halen van belangrijke lidmaatschappen in de reisbranche en wordt ook hier gebouwd aan het netwerk van CuraÇiao. Vooral de Europese vertegenwoordiging van het Palapa Beach Resort is een sterk punt van CuraÇiao. Paul zoekt hier de samenwerkingen in Nederland voor, om samen met gerenommeerde partijen het verhuur van dit resort op te pakken. Volgende stappen voor de organisatie in Nederland zijn de pakketreizen. Wij streven ernaar om vanaf volgend jaar een echte touroperator te zijn met tickets, accommodaties, vervoersmiddelen en nog een aantal extra opties waar we later meer over gaan vertellen.

Wij hebben veel zin in ons tweede jaar en willen jullie onder andere verrassen met een aantal nieuwe merken (dochterondernemingen), nieuwe accommodaties en mooie samenwerkingen. Daarnaast gaan we natuurlijk ons bestaande bedrijf uitbouwen en verbeteren waar nodig. 

Bedankt voor het lezen van deze blog post en het volgen van ons bedrijf! 

Namens,

 

Paul Brink, Louigi Isenia

En het jarige CuraÇiao!

 

Terug