06/03/2017

Op bezoek bij de mensen achter https://www.antilliaans-eten.nl/

Dinsdag 28 februari 2017 - Interview Jurino Ignacio, Antilliaans eten

 

Op deze regenachtige dinsdagochtend in Sliedrecht spraken wij af met de mensen achter de zeer succesvolle online community Antilliaans Eten. Jurino Ignacio (het gezicht van het bedrijf) en Linda Terrizzi, zijn vrouw en uitgever van zijn boeken. Dit creatieve duo heeft ervoor gezorgd dat binnen vier jaar de Antilliaanse keuken op de kaart is gezet in Nederland. Dit doen zij door middel van hun zeer succesvolle Social Media kanalen en de boeken die zij in de afgelopen tijd hebben uitgegeven. Vanuit onze eigen interesse in de Antilliaanse Keuken en de toekomstplannen die wij op dit gebied hebben, was het voor ons dan ook een mooi moment om te sparren met deze inspirerende ondernemers. Daarnaast wilden wij graag kijken of er de mogelijkheid is om elkaar te versterken en te helpen. Hieronder een klein interview met Jurino:

 

Kun je ons iets vertellen over jouw passie voor eten en de Antilliaanse keuken?

Mijn passie voor de Antilliaanse keuken heeft voornamelijk te maken met een stukje cultuur overdracht en cultivering van de Antilliaanse keuken. Er is zoveel kennis hiervan nog niet gedocumenteerd en de mensen die deze kennis hebben, zijn mensen die niet meer het eeuwige leven hebben. Om deze kennis niet verloren te laten gaan heb ik besloten om het vast te leggen en te documenteren. Daarnaast is het jammer dat de Antilliaanse Keuken nog ver achter ligt ten opzichte van bijvoorbeeld de Italiaanse keuken. Ook dit proberen wij te veranderen en gelijk te trekken.

 

Hoe is het ooit begonnen?

Het verhaal is begonnen met een cateringbedrijf, vier jaar geleden. Dit ging goed, alleen het was extreem veel werk, omdat wij veel waarde hechten aan het ambachtelijke karakter van de gerechten. Hierdoor ging er veel tijd zitten in het bereiden van de gerechten en was het op gegeven moment niet meer rendabel genoeg. Toen hebben we besloten het anders aan te pakken en zijn we een community begonnen en boeken gaan schrijven. Dit was een schot in de roos.

 

Wie heeft u leren koken?

Veel van mijn gerechten komen bij mijn oma vandaan. Het heeft eigenlijk een generatie overgeslagen, want via mijn moeder heb ik het niet echt meegekregen. Tot op de dag van vandaag gebruik ik mijn oma’s kennis voor de gerechten die ik online zet en in mijn boeken publiceer.

 

Wat zijn de toekomstplannen?

Er komen weer nieuwe boeken aan. Eentje is een soort van kennismaking met de Antilliaanse keuken en zal een klein en handig boekje zijn. Daarnaast ben ik bezig met boeken die interessant zijn voor bepaalde groepen. Bijvoorbeeld vegetariërs of mensen die koolhydraatarm willen koken.

 

Komt er ooit een restaurant waar alle gerechten geserveerd gaan worden?

Die kans is zeer klein. Het schrijven van boeken en overdragen van kennis vergt op dit moment al mijn tijd en energie. Wel vind ik het leuk om af en toe workshops te geven. Dit doe ik dan in combinatie met het promoten van mijn boeken.

 

Wat is het grootste succes tot nu toe?

Voornamelijk het opbouwen van de trouwe volgers is heel bijzonder. Er zijn echt veel mensen die keer op keer reageren of waar goed contact mee is. Dit is eigenlijk voor mij het leukste gedeelte aan mijn onderneming.

 

Bent u ook geïnteresseerd in de Antilliaanse keuken? Check dan snel https://www.antilliaans-eten.nl/. Hier vindt u veel informatie over de manier van koken en allerlei culinaire hoogstandjes. Daarnaast mogen wij een paar boeken gaan verloten. Wordt dus snel lid van onze Facebook en blijf op de hoogte van deze nieuwe winactie!!

 

Jurino en Linda, bedankt!!

 

Namens,

 

Team CuraÇiao.

Terug