11/12/2016

CuraÇiao 2 jaar!

Lieve volgers/lezers/vrienden, 

Er is ook het afgelopen jaar weer extreem veel gebeurd bij CuraÇiao, wat vandaag zijn tweede verjaardag gaat vieren. Twee jaar geleden begonnen met een aantal accommodaties en de missie om dé Curaçao vakantiespecialist te worden voor de Europese toerist. Nu, twee jaar later,  hebben we een zeer groot portfolio met accommodaties, vervoersmiddelen & transfer, activiteiten, pakketreizen en onze eigen Chefkok dienst waar ik in ons vorige blog meer over heb geschreven. Het streven was om een Touroperator te worden en hier alle bouwstenen voor te verzamelen in jaar 2 van onze onderneming. Dit is ons gelukt en met alle bovengenoemde diensten bieden wij dan ook een zeer mooi pakket aan diensten aan. Sinds september' 16 zijn wij helemaal volledig omdat we toen zijn begonnen met het aanbieden van tickets, via onze partner Piloot Koen. Nu is het dan ook mogelijk om alles bij ons af te nemen en een reis volledig verzorgt door CuraÇiao bij ons af te nemen. Dit in combinatie met onze ongeëvenaarde WhatsApp service, waarmee u zowel in Nederland als in Curaçao constant met ons kunt overleggen over alles wat met de vakantie te maken heeft maakt ons een mooie speler in het toerisme op Curaçao.  

Ook hebben we in jaar 2 veel stappen gemaakt met ons autoverhuur op Curaçao. Dusdanig grote stappen dat wij begin '17 een heel leuk nieuw concept klaar hebben liggen om deze markt voorgoed voor ons te winnen. Dit gaan wij doen samen met de grootste lokale verhuurder van Curaçao, die bijna 200 auto's tot zijn (dus onze) beschikking heeft. In dit concept staat duidelijkheid, simpel boeken, de beste prijs en de beste service centraal. Hou ons zeker in de gaten voor deze mooie nieuwe plannen die rond februari '17 gelanceerd zullen worden. 

Het tweede jaar van onze ondermening was ook het jaar dat wij besloten dat wij klaar waren om met de retail te gaan praten over samenwerkingen. Dit begon met VakantieXperts de Valk waar we een mooie samenwerking zijn begonnen. Hierna hebben wij nog samenwerkingen gesloten met Zonvaart Reizen, The Travel Club / YourTravel , Amondo Nederland, Itac Travel, Face 2 Face Travel en zijn we ook in gesprek met een Belgische partij om hier iets moois te gaan doen. Ook staan er nog gesprekken in de agenda met meerdere mooie partijen in Nederland dus onze dekking zal de aankomende maanden nog toenemen. 

Uiteraard hebben wij ook lastige dingen meegemaakt en veel geleerd dit jaar. Vooral de slechte koers van de Euro is een vervelend puntje voor ondernemers zoals wij. De Antilliaanse gulden is namelijk gelieerd aan de Dollar. Wanneer de Euro minder waard wordt ten opzichte van de Dollar, krijg je dus minder Dollars voor Euro's. Conclusie: de reis naar Curaçao wordt hierdoor duurder. Een lastige externe factor die hopelijk voor ons en de toerist richting de Caribbean/Amerika snel weer zal veranderden. Ook is dit jaar het regenseizoen heftiger uitgevallen dan voorgaande jaren en was orkaan Matthew erg dichtbij. Gelukkig voor Curaçao is de schade van deze orkaan uiteindelijk niet heel groot geweest in vergelijking met omliggende eilanden, maar de dreiging hiervan is soms al genoeg om het toerisme aan te tasten. Laten we hopen dat deze externe factoren in het derde jaar van onze onderneming zich tot een minimum beperken. 

Ons doel in jaar drie is: expansie. We hebben zoals eerder gezegd voor begin februari een plan klaar liggen met betrekking tot huurauto's op Curaçao en daar zal het zeker niet bij blijven. Dit jaar hebben we al veel voorwerk gedaan voor de beoogde expansie en kijken wij goed om ons heen welke eilanden in het Caribische gebied interessant zijn voor de Europese toerist. Uiteraard hebben wij een aantal eilanden in ons hoofd en zijn we bezig met de uitwerking hiervan. Welke dit zijn en richting welk eiland wij als eerst een stap zullen maken laten we nog even in het midden, maar dat het mooie concepten en eilanden zijn kunnen wij jullie verzekeren. 

Het was al met al weer een mooi en leerzaam jaar, waar we veel kracht uit putten voor de toekomst! Blijf ons zeker volgen en als u naar Curaçao wilt gaan of er over nadenkt twijfel dan zeker niet om bij ons een vrijblijvende offerte aan te vragen. Wij zoeken namelijk met alle liefde voor u uit wat de beste en leukste opties zijn en regelen alles tot in de puntjes voor u! 

Bedankt voor het lezen! 

Ciao,

 

Namens het team en het jarige CuraÇiao :)!! 

Terug